καλώς ορίσατε διαδικτυακοί επισκέπτες!!!

Γεια σας!!Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό μας τόπο!!!Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του υπήρξε η τάξη μου,στην οποία τυγχάνει να είμαι δασκάλα.Η ανατροφοδότηση που παίρνω καθημερινά από τους μικρούς μαθητές είναι απίστευτη και με ώθησε να φτιάξω το ιστολόγιο αυτό για να καμαρώνουν τα επιτεύγματά τους, να αναστοχάζονται για τα επόμενα και να ανταλλάζουμε τις απόψεις μας!Αρχικά είχα αμφιβολία για τη δημιουργία του,οι απόψεις όμως,οι εργασίες και η ευαισθησία των μαθητών μου εμπλουτίζουν τόσο όμορφα και ονειρεμένα τις σελίδες του!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Λαστιχένια σχηματάκια!!!

http://www.mathplayground.com/manipulatives/MP_Geoboard_new.swf
Μπορείς να εξασκηθείς περισσότερο στην εύρεση περιμέτρου και εμβαδού,αν κάνεις κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο.Θα εμφανιστεί μπροστά σου η παραπάνω εικόνα,από όπου μπορείς να σχηματίσεις τα δικά σου λαστιχένια σχήματα και να υπολογίσεις την περίμετρο και το εμβαδόν τους!!Κάνεις κλικ για να επιλέξεις το λαστιχάκι(elastics), μετά το σύρεις με το ποντίκι σου πάνω στις κουκίδες για να αποκτήσει το σχήμα που επιθυμείς.Αν έχεις κάνει κάπου λάθος,πατάς το remove,ενώ για να επαληθεύσεις τη μέτρησή σου,πατάς το κουμπάκι που γράφει measure!!Kαλή διασκέδαση!!

Ε,σεις μεγάλοι,για πάρτε μερικά ποδοσφαιρικά μαθήματα!!

Η έκθεση που έγραψε ο Γιάννης μας
στο σχολείο πραγματικά ενθουσίασε όχι μόνο εμένα,αλλά και τους συμμαθητητές του  και φυσικά καταχειροκροτήθηκε!!Μας συγκίνησε το πόσο μεγάλη  αγάπη τρέφει για το ποδόσφαιρο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στις μαύρες σελίδες του ποδοσφαίρου,διευκρινίζοντας ότι πρέπει να είναι ένα άθλημα βασισμένο στην αξιοπρέπεια και το σεβασμό.Να οι απόψεις ενός μικρού μαθητή και οι πράξεις των μεγάλων που αμαυρώνουν κάθε φορά κάθε τι όμορφο,όπως είναι ο αθλητισμός!!Κύριοι διαιτητές,για κοιτάξτε εδώ......σε ποιους πρέπει να απολογηθείτε....


Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο. Το γνωρίζω από 4 ετών. Αυτό το άθλημα μου αρέσει πολύ.


Το ποδόσφαιρο παίζεται από δύο ομάδες που η κάθε μια έχει έντεκα παίκτες.Το συγκεκριμένο άθλημα παίζεται σε γήπεδα ανάλογα με την ομάδα που αγωνίζεται για τη νίκη.Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να κάνουμε σκληρά φάουλ, γιατί μπορούμε να αντικρύσουμε την κόκκινη κάρτα. Αν κάνουμε λίγο πιο αδύναμο φάουλ θα αντικρύσουμε την κίτρινη κάρτα.Αν κάποιος έχει αντικρύσει την κίτρινη κάρτα και κάνει και άλλο φάουλ θα δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που και οι δύο μαζί ισοδυναμούν με μία κόκκινη κάρτα και αναγκαστικά θα αποχωρήσει από το παιχνίδι. Όταν κάποιος έχει αντικρύσει την κόκκινη κάρτα, απαγορεύεται να παίξει στο επόμενο παιχνίδι.


Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν 16 ομάδες.Όλες αυτές παλεύουν για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Όποια ομάδα τερματίσει πρώτη περνάει κατευθείαν στο UEFA CHAMPIONS LEAGUE.Όσες δεν τα καταφέρουν, αγωνίζονται στα play-off.   To UEFA CHAMPIONS  LEAGUE έχει περισσότερους διαιτητές για έναν πιο δίκαιο αγώνα. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν 32 ομάδες. Οι ομάδες που θα περάσουν θα παίξουν στη φάση των 16. Όσες περάσουν και αυτή τη φάση θα πάνε στη φάση των 8( προημιτελικός).Μετά από αυτή τη φάση είναι η φάση των 4(ημιτελικός. Εκεί αγωνίζονται 4 ομάδες και όσες περάσουν θα παίξουν στον τελικό.Φέτος ο τελικός θα παραγματοποιηθεί στο Monaco.


Οι ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους πήγαν στο EUROPA LEAGUE.Σε αυτή τη διοργάνωση γίνεται το ίδιο ακριβώς, όπως και στο  UEFA CHAMPIONS  LEAGUE. Ο τελικός θα γίνει στην Αγγλία.
.
Το ποδόσφαιρο το λατρεύω, γιατί μου το έμαθε ο μπαμπάς μου.Οι αγαπημένες μου ομάδες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εθνική Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός, ο Αποέλ και η Πορτογαλία. όταν μεγαλώσω, θέλω να παίξω σε μία από αυτές τις ομάδες.


Στο ελληνικό πρωτάθλημα πολλές ομάδες διαμαρτύρονται για στημένους αγώνες.Για αυτό ευθύνονται οι διαιτητές, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.Κάποια παιχνίδια μας κάνουν να καταλαβαίνουμε πως δεν αξίζει πλέον να παρακολουθούμε
το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλά πράγματα και κυρίως τα ανύπαρκτα φάουλ και πέναλντι που δίνουν οι διαιτητές αναστατώνουν τον κόσμο.


Αν ήμουν υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο, θα άλλαζα πολλά πράγματα, όπως: θα προσπαθούσα να βάλω όρους στους οπαδούς, θα έκανα καταγγελία σε όσους έστηναν τα παιχνίδια αλλά και στους διαιτητές που έχουν δεχθεί χρήματα για να μετατρέψουν σε ήττα μια σίγουρη νίκη μιας ομάδας.


Γι αυτό θα συμβούλευα τους προέδρους των ομάδων να μην στήνουν τους αγώνες, γιατί μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή. Επίσης, θα συμβούλευα τους διαιτητές να κάνουν σωστά το καθήκον τους. το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει καλύτερο. Αυτό που μου αρέσει στις ομάδες είναι ότι βοηθούν τους ανθρώπους, κυρίως τη UNICEF και τους γιατρούς χωρίς σύνορα να ενισχύσουν την προσπάθειά τους.


Αυτά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουν για το ποδόσφαιρο και για τους οπαδούς της κάθε ομάδας.Εύχομαι να ξημερώσει μια καινούρια μέρα για αυτό το τόσο  ενδιαφέρον άθλημα!

αιε
Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο. Το γνωρίζω από 4 ετών. Αυτό το άθλημα μου αρέσει πολύ.

Το ποδόσφ